Понеже бях прекалено зает покрай изборите, а и те още не са свършили, чак сега имам свободна минутка и се зачетох по разни блогове, които временно бях спрял да чета. Забелязах, че все по-често се натъквам на блогове (и други системи за периодични публикации) в които коментарите се подреждат по странен за мен начин. Най-отгоре излизат последните коментари, а по-старите остават по-надолу. Тук не е така. Не съм привърженик на тази подредба, защото ако човек не следи темата и попадне случайно на страницата, трябва първо да прочете темата, след това да scroll-не до най-долу, после да чете отдолу нагоре, което само по себе си е неестествено, защото пишем отгоре надолу. Освен това различните коментари се с различна дължина и често се налага да се scroll-не нагоре, за да се стигне до началото на коментара, след което понеже той не се побира на един екран, да се scroll-не надолу, за да се дочете и после пак нагоре… надолу… нагоре… надолу… а-а-а-а… НЕ!

Вероятно дълбоката задна мисъл на тази подредба е да се вижда лесно, дали има нови коментари. Но в крайна сметка затова има броячи на коментарите, RSS за коментари и бутон END на клавиатурата. Любопитен съм обаче за други мнения по темата?

В този ред на мисли ми се сториха странни понятията следваща и предишна страница. Защото когато темите са подредени в хронологичен ред – би било логично предишната страница да съдържа по-старите теми, а следващата страница – по-новите. Оказва се, че според WordPress не е така. Това възнамерявам да го фиксна при първа удобна възможност. Но отново съм любопитен за странични мнения. Също интересен е и въпросът, кой линк трябва да бъде отляво и кой отдясно?