Вчера си седя аз и си броя местните избори (заради което вече месец не поствам, щото лудницата е пълна)… по едно време Сашо Станев ми вика… “Илийка, твоят блог струвал $8`000“. Хубав майтап – нали? Кое, как, къде, какво?… ами ето тук – виж Велян какви ги е написал. Гледам аз – наистина така пише… “вервайте ми”.

Тъй като обаче бях доста зает, само хвърлих едно око… и днес сутринта се зачетох по-обстойно. Оказа се, че класацията не била една, имало и втора и трета. После се оказа, че даже и някакви междуособици се заформили – на кой колко му е дълга пишката, колко са обективни критериите, на кой колко му бил голям PR, кое как се мерело.

Обаче на мен хич не ми пука. Както се казва на “латински” trans penis ми е. И понеже се натъкнах на обяснения, че се правели манипулации, за да могат да се продават текстови линкове и много adsense, искам да споделя няколко интересни факта около деветините. Никога не си чета статистиките за посещенията, защото не съм си поставял за цел да имам “широка аудитория”. Единствено имам настроено в хостинга, като ми попривърши купения трафик, да получа e-mail, но предвид обема на трафика с който разполагам, опасявам се никога няма да се случи. Средно на месец навъртам 400 до 600 MB трафик с 10 сайта в хоста ми. Второ имам регистрация в text-link-ads, но никой не иска да плаща. И трето имам adsense, обаче от както съм се регистрирал, досега имам натрупани $2.24! Чудя се какво да правя с тази сума? Да я внеса в банка, да напусна работа и да живея от лихвите?

Ай сиктир.

P.S. Между другото тия два долара от adsense са натрупани едновременно от деветини и от блога за мрънкане.