Знам, че темата за София, софиянците и гостите на столицата е изключително чувствителна, но вчера излязоха резултатите от някакво проучване, според което Варна бил най-добрият за живеене град в България. Пловдив е на второ място, а Велико Търново на трето. София се нарежда чак на четвърто място.

Въпреки това обаче, аз познавам известно количество хора, които са от Варна, Пловдив и Велико Търново и са дошли да живеят/работят в София, докато не познавам нито един софиянец, който да е отишъл да живее/работи в друг град (не казвам, че няма такива, но са доста малко)?!

Би била интересна статистика за това какво е процентното съотношение на хората идващи от Варна, Пловдив и Велико Търново в София и хората в обратната посока. Не е ли малко странно, че хората се местят от най-доброто място за живеене в тая мръсна София, дето има и задръствания и изобщо всичко е ужасно? Или всичките тия хора са мазохисти? Не мисля така.

P.S. Нямам нищо против хората от Варна, Пловдив, Велико Търново или други градове, както и нищо против самите градове. Но имам против резултатите от такива проучвания.